Tuinpaviljoen.

Met een paviljoen kunt u altijd buiten zitten en optimaal genieten van uw tuin.

Tuinpaviljoen.

Een paviljoen, afkomstig van het Franse woord pavillon, is in de architectuur een losstaand bouwwerk of bijgebouw. De oorspronkelijke term paviljoen duidt op een bouwwerk voor ontspanning of vermaak. Paviljoens worden veel gebruikt voor bijeenkomsten, tentoonstellingen en horecavoorzieningen. Ook is een tuinpaviljoen steeds populairder, hierbij fungeert het paviljoen als een ontspanningsruimte in de tuin. In een tuin paviljoen kunt u lekker droog en knus zitten. Zo kunt u heerlijk in uw tuin genieten, ook met slecht weer.

Optimaal genieten met een paviljoen.

Wat maakt een tuinpaviljoen nou zo fijn? Een tuinpaviljoen is zo fijn, omdat het in elk seizoen te gebruiken is. Met een paviljoen kunt u altijd buiten zitten en optimaal genieten van uw tuin. U kunt dit kleine bijgebouw (dat los van de woning staat) gebruiken om te kunnen ontspannen in de buitenlucht. Het paviljoen is ook erg handig wanneer er bezoek komt of wanneer er feestjes worden gegeven. U kunt in dit geval een gezellige gelegenheid in de tuin organiseren. Een paviljoen is dus multifunctioneel inzetbaar.

Verbouwen Kirkels

Voordelen paviljoen.

Zoals eerder gezegd kunt u met een paviljoen in uw tuin heerlijk genieten van het buitenleven. U zult met een paviljoen heerlijke tijden beleven. Om optimaal te kunnen genieten kunt u het tuinpaviljoen inrichten met meubels en gezellige decoratie. Plaats een heerlijke loungebank en een leuke salontafel voor een mooie inrichting. Zo kunt u lekker van uw rust genieten of toch juist vrienden of familie uitnodigen. Door het gezellig te maken kunt u nog leuke decoratie plaatsen, zoals gezellige kaarsjes.

Ook heeft het paviljoen een aantal voordelen, waardoor u kunt overwegen om een paviljoen in uw tuin te plaatsen. Enkele voordelen van het tuinpaviljoen zijn:

 • Zoals eerder verteld kunt u meubels plaatsen onder het paviljoen, dit is niet alleen gezellig, ook blijven de meubels beschermd tegen het weer. Zo kunt u langer genieten van uw tuinmeubels.

 • Doordat u in het paviljoen kunt zitten, vergroot u de leefruimte van uw woning. Wanneer het slecht weer is kunt u alsnog gezellig buiten zitten. Met een paviljoen blijft u droog en hoeft u niet per se binnen te blijven zitten.

 • Ook brengt het paviljoen meer sfeer aan uw tuin. Het paviljoen zal het pronkstuk van uw tuin zijn. Door nog meer sfeer te geven aan uw tuin kunt u het tuinpaviljoen inrichten met meubels, planten, decoratie en sfeervolle verlichting.

Paviljoen hout.

Een paviljoen is een prima oplossing om elk seizoen buiten te zitten. Wanneer de zon schijnt zorgt een tuinpaviljoen voor voldoende schaduw. Als het weer slecht is, geeft het paviljoen bescherming tegen regen, wind, etc. Door te kiezen voor een houten tuinpaviljoen zorgt u voor een plek in uw tuin waar u heerlijk kunt genieten. Het hout geeft een natuurlijk en warm gevoel, waardoor u heerlijk tot rust komt. Kies bijvoorbeeld voor een houten paviljoen van Douglas hout. Deze houtsoort is tegenwoordig erg populair. Zo heeft deze houtsoort een extra warme uitstraling door de oranje bruine kleur. Daarnaast gaat deze hout soort erg lang mee, waardoor u voor lange tijd van uw tuin kunt genieten.

Verbouwen Kirkels

Overkapping op maat

Aanbouw

Complete renovatie

Tuinhuis op maat

Tuinpaviljoen kopen bij Handelsonderneming Kirkels.

Wanneer u overtuigd bent van de vele voordelen van een tuinpaviljoen, dan kunt u bij ons van Handelsonderneming Kirkels terecht voor een paviljoen op maat. Handelsonderneming Kirkels is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in houtwerk op maat. Al onze producten worden op maat gemaakt. Zo kunt u een paviljoen kopen die helemaal naar wens wordt gemaakt. De paviljoens worden geleverd in elke houtsoort. De meest gebruikte houtsoorten zijn Douglas- en eikenhout. Voor een paviljoen op maat wordt er een heel stappenplan doorlopen. De stappen die doorlopen worden zijn:

 • Het uitmeten van de fundering voor het plaatsen van betonpoeren.

 • Vervolgens worden de betonpoeren in één lijn, waterpas geplaatst.

 • Vervolgens worden staanders van 15 bij 15 cm op maat gemaakt en op de betonpoeren bevestigd.

 • Daarna wordt turbo beton toegevoegd voor een extra fundatie.

 • Vervolgens worden ringbalken van 6,3 bij 15 cm ingekeept en op de staanders geplaatst.

 • Daarna worden de dwarsbalken bevestigd van 6,3 bij 15 cm.

 • Daarna worden tand en groef vellingdelen op de dwarsbalken gemonteerd.

 • Vervolgens wordt er eventueel regelwerk geplaatst, om wanden dicht te maken met potdekselplanken of tand/groef planken.

 • Als laatst wordt bitumen dakbedekking geplaatst samen met een daktrim en waterafvoer. Ook is het mogelijk om isolatie te plaatsen vanaf een dikte van 3 centimeter.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

© Kirkels Bouwservice 2024 - All rights reserved.
Made with
heart-fill
by Web Wings