Douglas tuinhuis.

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige, functionele toevoeging voor uw tuin, dan is een tuinhuis een uitstekende keuze.

Douglas tuinhuis.

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige, functionele toevoeging voor uw tuin, dan is een tuinhuis een uitstekende keuze. Tuinhuizen worden vooral gemaakt van hout, vanwege de duurzaamheid en de kwaliteit van het natuurproduct. Een veelgebruikte houtsoort is Douglas hout. Deze houtsoort is de laatste jaren steeds populairder geworden. De kenmerken van deze houtsoort zijn ideaal voor een tuinhuis.

Tuinhuis Douglas.

Douglas hout is hout dat afkomstig is van de Douglasspar. Het hout is heel, stabiel en recht. Bovendien is Douglas hout heel eenvoudig met een machine te bewerken. Boren en zagen gaat een stuk makkelijker, dan bij bijvoorbeeld eikenhout. Daarnaast heeft Douglas hout een warme kleur en vergrijst met de jaren egaal en fraai. Daarom wordt Douglas hout tegenwoordig zoveel gebruikt. Of dit nu voor een tuinhuis van Douglas hout of voor een Douglas overkapping met schuur. Kortom Douglas hout is tegenwoordig immens populair bij een hoop mensen.

Verbouwen Kirkels

Tuinhuis Douglas.

Dat Douglas hout voor een Douglas tuinhuis zo populair is geworden is natuurlijk niet voor niets zo. Dit houtsoort heeft zijn populariteit te danken aan zijn lange levensduur en warme uitstraling. Het hout wordt voor allerlei toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan balken, palen en planken. Tegenwoordig zie je dat mensen eerder kiezen voor een Douglas hout tuinhuis. Ook een veranda of een overkapping worden tegenwoordig steeds vaker van dit hout gemaakt. Het hout kenmerkt zich door een lichte geelbruine tot geelrode kleur. Wanneer er licht op het hout schijnt, dan verkleurt het naar een oranje of bruine kleur. Het grootste voordeel aan het Douglas hout, is dat het erg duurzaam is. Onbehandeld Douglas hout gaat zo’n 15 jaar mee.

Verbouwen Kirkels

Verschil tussen een tuinhuis en blokhut van Douglas.

Bij handelsonderneming Kirkels kunt u niet alleen terecht voor een tuinhuis van Douglas hout, maar ook voor een Douglas houten blokhut. U zult nu waarschijnlijk denken: deze twee dingen zijn toch hetzelfde? Toch zit er enig verschil tussen een blokhut en een tuinhuis. Het verschil tussen een blokhut en een tuinhuis zit hem in het technische uiterlijk van het gebouw. Zo wordt een blokhut opgebouwd uit houten balken die op elkaar gestapeld worden. Daarbij is de constructie zo gemaakt dat ze in elkaar vallen waardoor de constructie een stuk steviger is. Dit is ook van invloed op de blokhut. De blokhut heeft ten opzichte van een tuinhuis een robuustere en traditionelere uitstraling.

Een tuinhuis wordt daarentegen opgebouwd door middel van een houtskeletbouw of stapelbouw. Hierbij steken de hoeken niet uit, zoals bij een blokhut. Tuinhuizen zie je meestal in de wat kleinere tuinen. Echter zijn de blokhut en het tuinhuis allebei voor dezelfde doeleinden te gebruiken. Ze kunnen allebei gebruikt worden als opbergruimte, hobbyruimte, atelier, tuinkantoor of relaxplek.

Douglas overkapping aan huis.

Met een Douglas overkapping aan huis, kunt u ook het hele jaar genieten van het buitenleven. De overkapping zorgt ervoor dat u in de zomer geen last heeft van de zon, zo kunt u koel onder de overkapping zitten. Ook wanneer het regent kunt u heerlijk buiten zitten onder de overkapping. U zult geen last van de neerslag hebben en u kunt nog steeds optimaal genieten van uw tuin.

Naast dat u het gehele jaar door buiten kunt zitten heeft een Douglas overkapping aan huis nog meer voordelen. Door een overkapping aan huis te plaatsen creëert u meer woonruimte. U kunt net zo goed buiten zitten onder de overkapping, als binnen in huis. Dit zorgt ervoor dat u meer ruimtes heeft waar u lekker kunt ontspannen of gezellig kunt zitten met vrienden of familie.

Verbouwen Kirkels

Overkapping op maat

Aanbouw

Complete renovatie

Tuinhuis op maat

Douglas overkapping als opbergruimte.

Ook zou u de overkapping kunnen gebruiken als opbergruimte. Door de overkapping heeft u extra ruimte om spullen op te bergen. U kunt meubels en andere spullen makkelijk buiten laten staan, zo zijn ze beschermd tegen het weer, hierdoor gaan uw spullen langer mee.

Mocht u liever geen overkapping aan huis hebben, dan kunt u ook kiezen voor een tuinhuis met overkapping van Douglas. Dit tuinhuis is multifunctioneel, zo kunt u de tuinhuis gebruiken als opbergruimte en kunt u gezellig buiten zitten onder de overkapping. Zo hoeft u niet te kiezen of het tuinhuis gebruikt wordt als leefruimte of als opbergruimte.

Verbouwen Kirkels

Douglas overkapping op maat.

Bij handelsonderneming Kirkels maken wij alle producten voor u op maat. Dus wanneer u een Douglas overkapping wilt laten plaatsen, maken wij deze op maat. De overkapping wordt helemaal naar wens voor u gemaakt. Bij handelsonderneming Kirkels kunt u terecht voor elk project, zo kunt u hier naast een Douglas overkapping ook terecht voor een Douglas schuur of een carport van Douglas. Wij gaan elk project aan om u zo tevreden te stellen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

© Kirkels Bouwservice 2024 - All rights reserved.
Made with
heart-fill
by Web Wings